ANGI Energy Systems en Nikola Corporation slaan de handen in elkaar

angi.jpg

ANGI Energy Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier van cruciale technologieĆ«n en oplossingen om het mobiliteitsecosysteem koolstofvrij te maken, kondigde vandaag een strategische samenwerking aan via het merk HYLA met Nikola Corporation, een wereldleider in zero-emissie transport- en energievoorziening en infrastructuuroplossingen. ANGI zal Nikola’s plan ondersteunen om het grootste Noord-Amerikaanse open netwerk van commerciĆ«le waterstoftankstations te creĆ«ren. Dit gebeurt door technisch geavanceerde waterstoftankpompen te leveren onder het merk HYLA van Nikola. Er wordt verwacht dat de dispensers de eerste HD-ready oplossingen in de industrie zullen zijn, die het tanken van hoge stromen voor zware voertuigen mogelijk maken. De uitbouw van het netwerk gebeurt in samenwerking met Voltera, een toonaangevende leverancier van kritieke infrastructuur, die nodig is om het transport volledig koolstofvrij te maken. 

Volgens industrie-experts is waterstof-brandstofceltechnologie beter geschikt voor veel zware bedrijfsvoertuigen vanwege de snellere tanktijd, het lagere gewicht en de grotere energie-efficiĆ«ntie. FCEV’s worden momenteel ontwikkeld door de meeste toonaangevende vrachtwagenfabrikanten wereldwijd, waarbij de Hydrogen Council rapporteert dat er in 2023 naar verwachting meer dan 130 modellen van FCEV’s zullen worden geassembleerd, waarvan de meerderheid bestaat uit commerciĆ«le voertuigen.
“Het landschap van commercieel transport is aan het verschuiven met Nikola’s trucks op waterstof die de weg vrijmaken voor een duurzame toekomst. Met onze geavanceerde technologie die gebruik maakt van een robuust waterstofnetwerk, combineren we innovatie met milieuverantwoordelijkheid en wordt een nieuwe standaard gezet voor de transportindustrie”, zegt Ryan McGeachie, Executive Leader of Energy van Nikola.
“Deze samenwerking met Nikola is bedoeld om ANGI’s breedte en capaciteiten in het multi-energielandschap te onderstrepen ter ondersteuning van het koolstofvrij maken van de economie”, vult Joel van Rensburg, President of Alternative Fuels bij ANGI, aan. “Als leider op het gebied van alternatieve brandstoffen blijft ANGI voorop lopen bij snelle technologische veranderingen door innovatieve, toegankelijke en veilige oplossingen te leveren om te voldoen aan de veranderende energiebehoeften van onze klanten op het gebied van gecomprimeerd aardgas, hernieuwbaar aardgas en nu ook waterstof.”

Onderwerpen:

Auteur: Service Station