Allego en Fountain Fuel slaan de handen in elkaar

allegofuel.jpg

Allego en Fountain Fuel, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in zero-emissie energieoplossingen, bundelden hun krachten om een eerste Allego-snellaadlocatie te openen, gecombineerd met het Fountain Fuel-energiestation in Amersfoort. Deze mijlpaal markeert het begin van een landelijk netwerk van zero-emissie energiestations, die op grote schaal waterstof tanken en elektrisch opladen combineren. Tijdens de feestelijke opening van deze site op 10 mei jl. werden enkele mythes rond waterstof ontkracht en werd de geschiktheid van waterstof voor mobiliteitstoepassingen buiten zwaar transport en industrieel gebruik benadrukt. 
“Het is tijd om deze twee manieren van emissievrij rijden niet langer als concurrerend te beschouwen. Alle bronnen zijn nodig, we moeten niet op één paard wedden. Met onze samenwerking met Fountain Fuel hebben we de daad bij het woord gevoegd. We combineren twee werelden als één”, laat Sander Sommer, managing director Benelux van Allego, weten. 
Na nog een paar weken testen ging de locatie in Amersfoort uiteindelijk begin juni open voor het publiek. Fountain Fuel bereidt zich voor op de lancering van extra locaties in Rotterdam en Nijmegen, met naar verwachting nog vier locaties die na deze zomer worden aangekondigd.

 

Onderwerpen:

Auteur: Service Station