Automechanika Frankfurt maakt geslaagde comeback na coronacrisis

mfpsaumf22-80.jpg

De recente editie van Automechanika Frankfurt, die van 13 tot en met 17 september jl. werd georganiseerd, mocht ruim 78.000 bezoekers uit 175 landen verwelkomen. Zij kwamen naar Frankfurt om de nieuwste producten en diensten voor de automotive aftersalesmarkt bij 2.804 exposanten uit 70 landen te ontdekken. Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt, blikte alvast tevreden terug: “Het gaat duidelijk de goede kant op. Samen met onze klanten en onze internationale partners zijn we optimistisch over de toekomst, want niets kan de plaats van fysieke beurzen innemen. De aanwezigheid van exposanten uit 70 landen en bezoekers uit 175 landen onderstreept niet enkel het sterke internationale karakter van het event, maar toont ook aan dat professionals elkaar echt persoonlijk willen ontmoeten op de beursvloer. De deelnemers maakten ook optimaal gebruik van de moderne netwerkmogelijkheden om nieuwe en bestaande zakelijke contacten te leggen.”

De hoge bezoekerstevredenheid van 92% toont duidelijk aan dat de aandachtsgebieden op de Automechanika van dit jaar precies beantwoorden aan wat de industrie zocht: vooral de toenemende digitalisering, remanufacturing, alternatieve aandrijfsystemen en elektromobiliteit stellen garages en detailhandelaars voor grote uitdagingen. Voor het eerst werden er meer dan 350 evenementen aangeboden, waaronder tal van lezingen en gratis workshops voor autoprofessionals.Het door ZF Aftermarket gesponsorde CEO-ontbijtevenement op de eerste beursdag werd alvast druk bijgewoond. Tijdens een ‘fireside chat’ gaven Formule 1-professionals Mika HĂ€kkinen en Mark Gallagher fascinerende inzichten over een sector die sneller dan ooit verandert. “In deze turbulente tijden heeft de industrie behoefte aan frisse inzichten en nieuwe ideeĂ«n. Het doel is immers om ervoor te zorgen dat iedereen in de toekomst kan genieten van de veiligste, meest duurzame en klimaatvriendelijke mobiliteit”, beklemtoont Detlef Braun.

Automechanika keert na de coronapandemie terug naar zijn tweejaarlijkse frequentie: de volgende editie staat dan ook gepland van 10 tot en 14 september 2024.

Onderwerpen:

Auteur: Service Station