Innovation Awards op Automechanika Frankfurt uitgereikt

innovation_award_2022.jpg

Tijdens een ceremonie op de eerste dag van de beurs Automechanika Frankfurt werden de winnaars van de Innovation Awards bekend gemaakt. Naast de traditionele awards in verschillende categorieĂ«n was er ook een Green Award voor het product dat als bijzonder duurzaam werd beoordeeld. De winnaars van de Innovation Awards werden gekozen uit in totaal 133 kandidaten. De ingediende producten en oplossingen werden beoordeeld door een internationaal panel van 14 deskundigen. Zij onderzochten verschillende criteria, zoals de mate van innovatie, de kosteneffectiviteit, de gebruiksvriendelijkheid, de functionaliteit, de relevantie voor de aftermarket, de veiligheid en kwaliteit, maar de duurzaamheid en het ecologisch karakter. 
Stephan Kurzawski, Senior Vice President van Messe Frankfurt, verwoordde het tijdens de prijsuitreiking als volgt: “Innovaties staan centraal op de Automechanika. De komende dagen presenteren meer dan 2.800 exposanten hun nieuwste producten en diensten, waaronder divers wereldprimeurs. In de afgelopen jaren zijn in een duizelingwekkend tempo nieuwe producten en slimme oplossingen ontwikkeld. Dit benadrukt eens te meer de innovatiedrang op de internationale automotive aftermarket.”
Uit de bekroonde producten van dit jaar bleek een duidelijke focus op digitalisering, nieuwe mobiliteit en duurzaamheid. In de categorie E-Mobility ging de award naar de firma Autel Europe voor hun MaxiCharger DC Fast. Lederzentrum GmbH werd dan weer tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘Car Wash & Care’ voor de ColourScannerPRO, een nieuwe mobiele, digitale tool om de kleur van leder te bepalen. 

 

Onderwerpen:

Auteur: Service Station