Q8 België & Luxemburg gaat samenwerken met Scheidt & Bachmann

q8.jpg

Scheidt & Bachmann Fuel Retail Solutions GmbH (S&B) en Kuwait Petroleum (Q8) hebben een akkoord gesloten over de uitrol van de huidige SIQMA-oplossingen op de Q8-tankstations in België en Luxemburg. Onder SIQMA vallen alle cloud-oplossingen van Scheidt & Bachmann, die het klantentraject in de brandstofretail verbeteren en innoveren. Q8 besliste dus om met Scheidt & Bachmann in zee te gaan als leverancier voor betaal- en kassa-oplossingen. De tanksstationshops van Q8 zullen het volledige gamma SIQMA-producten ontvangen, van indooroplossingen tot outdoorbetaalterminals, wat de winkelbeleving voor de consument aanzienlijk zullen verbeteren.

Op elke Q8-locatie zal de SIQMA Cloudlink centraal staan. Die verbindt alle apparaten op de site met elkaar verbindt, stelt ze in staat om met elkaar te communiceren en koppelt tot slot ook de gegevensoverdracht naar de S&B Cloud. Verder worden de petrolshops uitgerust met  met de nieuwste generatie SIQMA POS 2.0-kassasystemen, die draaien op de nieuwe SIQMA Mira-hardware. SIQMA Mira is een zeer flexibel platform om de cloud-POS of het innovatieve klantendisplay naar de kassazone te brengen. Die klantendisplay toont niet alleen het winkelmandje, maar biedt ook ruimte voor promoties, video’s of andere content die relevant is voor de consument. Zelfs de SIQMA Smoove selfcheckout-applicatie draait op de SIQMA Mira en vertegenwoordigt een compacte oplossing als alternatief voor de bekende kioskapparaten. Op de forecourt worden dan weer de nieuwste SIQMA OPT-outdoorbetaalterminals geplaatst. Scheidt & Bachmann zal de SIQMA OPT leveren met intuïtieve audiovisuele gebruikersinterface en het geïntegreerd Q8-loyaliteitsprogramma Q8 Smiles.

SIQMA Connect zal niet alleen de centrale link naar het Q8-back-endsysteem vormen, maar ook de toekomstige integratie van extra applicaties in de Q8 systeemomgeving mogelijk maken op basis van gestandaardiseerde interfaces. Naast de uitgebreide SIQMA-producten zal Scheidt & Bachmann ook volledige service verlenen aan de Q8-brandstofverkooppunten: van planning tot installatie over support tot en met hosting en monitoring.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station