Allego kiest voor beursgang

allego.jpg

Sinds kort is de Nederlandse onderneming Allego, producent en exploitant van elektrische laadpalen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange. Het verhaal van Allego begon in 2013 toen het zijn eerste oplaadstations in Nederland installeerde. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot het grootste publieke Europese oplaadnetwerk. Inmiddels is het bedrijf actief in 15 verschillende landen en exploiteert het meer dan 28.000 openbaar toegankelijke oplaadpoorten. In 2018 werd het bedrijf overgenomen door Meridiam en sinds 17 maart 2022 is het nu officieel een beursgenoteerd bedrijf aan de New York Stock Exchange. 
 
“Het is een enorme eer om Allego naar de publieke markten te brengen, een bedrijf dat integraal deel uitmaakt van de elektrische voertuigindustrie en het creĂ«ren van een schonere wereld,” zegt Mathieu Bonnet, CEO van Allego. “De toekomst van elektrische voertuigen is gearriveerd en we zijn er trots op dat we in de voorhoede daarvan staan door het leveren van essentiĂ«le infrastructuur voor EV-bestuurders. Sinds onze oprichting hebben we een enorme groei doorgemaakt. De vraag naar effectieve en handige oplaaddiensten neemt elke dag toe. Als beursgenoteerd bedrijf zijn we ervan overtuigd dat we de juiste strategie, het juiste team en het juiste kapitaal hebben om te blijven voldoen aan de behoeften van de groeiende EV-markt.”

“Wij bij Meridiam zijn er trots op dat we voorop lopen bij investeringen in EV-laden en dat we de pan-Europese expansie van Allego hebben gesteund”, zegt Julien Touati, vicevoorzitter van de raad van bestuur van Allego en partner bij Meridiam, Allego’s meerderheidsaandeelhouder. “Onze investering in Allego vertegenwoordigt Meridiam’s inzet voor duurzaamheid en de energietransitie. Vandaag zijn we bijzonder verheugd om te zien hoe Allego de publieke markten betreedt. We zijn volledig toegewijd aan het ondersteunen van Allego’s toekomstige inspanningen om Europa te elektrificeren.”

Auteur: Service Station