Betrouwbare kwaliteit kenmerkt waterrecyclage- en waterzuiveringsinstallaties van BleuBlue #wateriseengrondstof

bleublue.jpg

Op 10 jaar tijd is BleuBlue uitgegroeid tot een absolute referentie op het vlak van  waterrecyclage en -zuivering. De onderneming realiseerde meer dan 150 projecten, waarvan 120 in de carwashbranche. Naast de steun van stabiele partners, zoals onder andere Dico, Eco-Wash en Washpartner, zijn het vooral de installaties en de werkwijze van BleuBlue die de klant weten te overtuigen. In samenspraak met de klant wordt een systeem op maat ontwikkeld dat waswater van de best mogelijke kwaliteit garandeert. 

Voor elke klant wat wils
Het verhaal van BleuBlue begint in 2012 wanneer Stijn Schouterden een eenvoudige, robuuste waterzuiveringsinstallatie opstart in Unna (Duitsland), die bestond uit bezinking, mechanische beluchting en filtratie via een zandfilter. 
“Dergelijke waterrecyclagesystemen volstonden toen om aan de behoeftes van de carwashuitbaters te voldoen. Maar ondertussen is de markt fel gewijzigd en is er onder invloed van de verstrengde milieunormen en de stijgende kostprijs van water vooral vraag naar echte zuiveringssystemen. Uiteraard is BleuBlue sinds zijn ontstaan mee geëvolueerd en hebben we ons assortiment fors uitgediept. Elke carwashuitbater krijgt een oplossing op maat aangereikt: van kleine installaties voor roll-overs (BabyBlue) tot complete biologische zuiveringsinstallaties voor de grootste wasstraten in België, Nederland en Frankrijk, het is bij BleuBlue allemaal mogelijk. Ook de integratie in bestaande uitbatingen vormt geen probleem. Tevens stellen we ook systemen voor om regenwater om te zetten tot high-end omgekeerd osmose water. De vraag hiernaar stijgt en het feit dat de Vlaamse overheid deze aankoop ondersteunt, maakt de aanschaf van deze installatie interessant”, beklemtoont Stijn Schouterden, zaakvoerder van BleuBlue.

Nauw contact met chemieproducenten
Tegenwoordig zet BleuBlue sterk in op biologische zuivering die ervoor zorgt dat de lozing van afvalwater tot het absolute minimum wordt beperkt. Op dat vlak werkt BleuBlue nauw samen met de voornaamste chemieproducenten. 
“De waschemie maakt of kraakt immers de biologische waterzuivering. Door nauw overleg met elkaar kunnen we de carwashuitbater als eindklant het beste resultaat aanreiken. Momenteel ontwikkelen en testen we zelfs een systeem dat een nullozing garandeert. Bedoeling is deze installatie nog dit jaar op de markt te brengen. Een carwashuitbater die een dergelijke installatie aanschaft, kan bovendien via subsidies van de Vlaamse overheid een deel van zijn investering recupereren”, stelt Stijn Schouterden.

Direct aanspreekpunt
Het rechtstreekse contact met de klant vormt de sterkte van BleuBlue.
“Ik ga zelf ter plaatse om de situatie en de noden van de klant te analyseren. Door mijn knowhow en ervaring – niet enkel over mijn producten, maar ook wasinstallaties in het algemeen – kan ik voor elke carwashuitbater steeds de beste oplossing uitwerken, zodat die over de best mogelijke waterkwaliteit beschikt. Door de eenvoudige werking van de BleuBlue-installaties is de klant meteen mee in mijn verhaal en merkt hij direct alle voordelen op”, stipt Stijn Schouterden aan.

Vanuit de praktijk gebouwd
Ook de installaties zelf blinken uit op diverse vlakken. In de eerste plaats zijn deze toestellen gestoeld op praktijkervaring en niet puur op theoretische veronderstellingen gebaseerd, zoals dat bij veel concurrenten het geval is.
“Ik bouw alle installaties zelf en kan daarbij terugvallen op ruim 17 jaar ervaring in de carwashwereld. Ik vertrek steeds vanuit wateranalyses die continu geoptimaliseerd worden. Bij aanpassingen aan een BleuBlue-installatie wordt steeds afgetoetst of deze doorgevoerd kunnen worden met onze standaardcomponenten. Dit zorgt ervoor dat klant niet enkel de technisch best beschikbare, maar tevens de economisch meest verantwoorde oplossing voor waterhergebruik wordt aangereikt. Bovendien resulteert dit in een optimaal beheer van onze stock: alle cruciale onderdelen hebben we steeds op voorraad.  Hierdoor wordt de klant bij een mogelijk defect een snelle en efficiĂ«nte oplossing aangeboden”, weet Stijn Schouterden.  

Eenvoudige, energiezuinige werking
Voorts staat mechanische eenvoud voorop, wat voor een enorme gebruikszekerheid bij de carwashuitbater zorgt. Grotere installaties zijn trouwens geconnecteerd, zodat een eventueel probleem meestal vanop afstand kan worden afgehandeld. Dankzij intelligente sturing van de zijn systemen kan BleuBlue telkens een oplossing op maat van de klant uitwerken. Nog een troef is het lage energieverbruik van de recente BleuBlue-toestellen, een item dat in deze tijd van uit de pan swingende energieprijzen actueler dan ooit is. De BleuBlue-installaties excelleren in energiezuinigheid en bieden een maximaal rendement bij een minimum vermogen.
Meer info op www.bleublue.be

Onderwerpen:

Auteur: Service Station