Dats 24 opent 14de CNG-tankstation

Dats24
Dats24 DATS.jpg

Bestuurders van aardgaswagens kunnen nu ook tanken bij DATS 24 in Overijse. Het nieuwe CNG-tankstation werd begin januari jl. plechtig geopend door Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts en de CEO van Colruyt Group, Jef Colruyt. Bij de opening betreurde Ben Weyts dat er weinig ruchtbaarheid wordt gegeven aan CNG als alternatieve brandstof, want CNG is immers voordeliger dan conventionele brandstoffen en heeft een veel lagere impact op milieu en gezondheid.
Brandstofspecialist DATS 24 baat momenteel 14 aardgastankstations uit en het is de bedoeling om dat aantal tegen eind 2015 op te trekken tot 25. De komende jaren wil DATS 24 nog eens 50 aardgastankstations openen. Om deze doelstelling te realiseren, is het echter nodig dat het bestaande aardgasnetwerk verder uitgebreid wordt. 
“We kunnen maar aardgastankstations bouwen op plaatsen waar er aardgas beschikbaar is. Sinds we in 2011 als pionier CNG in de markt zetten, werken we nauw samen met alle betrokken actoren, waaronder diverse overheden. Met de impuls die we vandaag geven, nodigen we iedereen uit om verder te gaan op de ingeslagen weg”, benadrukte Jef Colruyt.

(foto: De site in Melle is Ă©Ă©n van de 14 aardgastankstations in het DATS 24-netwerk.)

Auteur: Service Station