3 nieuwe snellaadstations langs E313 officieel geopend

500_fastnedfastcharging-300kw.jpg

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft haar Belgisch snellaadnetwerk uitgebreid met 3 stations in de provincie Limburg. De stations bevinden zich op de snelwegparkings van Diepenbeek (Noord en Zuid) en Bilzen (Hoeselt-Oost) langs de snelweg E313. Elektrische rijders kunnen er dankzij de snelladers van 300 kW hun voertuig binnen het kwartier tot 300 km laden. De stations zijn operationeel sinds eind januari en werden op 8 februari 2022 officieel geopend door Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Mobiliteit, en Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned. Fastned wil de transitie naar elektrisch vervoer in gans Europa versnellen. Op dit moment runt het bedrijf 195 snellaadstations, waarvan er zich 12 in Vlaanderen zijn gevestigd. Op elk van deze nieuwe sites kunnen 4 auto’s tegelijk opladen, maar elk station kan worden uitgebreid met vier extra laadpunten. 
“De verdere uitbouw van laadpaleninfrastructuur is dan ook cruciaal. Als we willen dat meer mensen een elektrische wagen kopen, moeten we ook garanderen dat ze hun wagen snel opgeladen krijgen. We willen tegen 2025 dan ook 30.000 extra laadpunten in heel Vlaanderen, een haalbare doelstelling want vandaag zijn dat er al 10.600”, stelt Lydia Peeters. 
“Met deze drie stations hebben we nu 12 snellaadstations gereed in Vlaanderen en er staan in 2022 nog tal van installaties op de planning”, zegt Caro De Brouwer, countrymanager België bij Fastned.

Auteur: Service Station