LUKOIL kiest voor ICASA om zijn stations toekomstbestendig te maken

lukoil_station_2.jpg

Om klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen gaat LUKOIL een beroep doen op ICASA Suite voor het beheer van hun stations en shops via één enkel cloudplatform. ICASA telt meer dan 30 jaar ervaring in de energiesector en is een belangrijke speler met zijn totale en geïntegreerde cloudoplossing voor het beheer van alle energieactiviteiten en energietypes, zowel traditionele brandstoffen als LNG/CNG, waterstof en elektrisch laden.
“We zijn verheugd om LUKOIL te begeleiden bij deze volgende stap”, licht Rudi Bollen, CEO van ICASA Group, toe. “Met onze ICASA Suite bieden we onze klanten één cloudoplossing aan om hun business van begin tot het einde te runnen. Door alle bedrijfsprocessen verder te automatiseren in een centraal beheersysteem, helpen we LUKOIL bij het maximaliseren van hun productiviteit, het beheersen van hun kosten en het beheren van hun energiebedrijf. Bovendien bieden we de flexibiliteit om een oplossing te implementeren, die perfect aansluit bij de evoluerende behoeftes en wensen van de business van onze partner en om hen te begeleiden tijdens de energietransitie. Om LUKOIL een volledige retailautomatiseringsoplossing te kunnen bieden, hebben we onze krachten gebundeld met TSG (Tokheim Service Group), 
terwijl Dover Fueling Solutions alle apparaten leverde. De teams van ICASA en TSG hebben als één team samengewerkt, waarbij we samen de focus legden op de succesvolle aflevering van dit project en het aanbieden van een volledige klantenservice.”

“De uitrol van ICASA Suite voor LUKOIL Belux is voltooid”, legt Thomas Wellens, IT-Manager van LUKOIL West-Europa, uit. “We hadden nood aan een solide oplossing voor het beheer van onze stations en shops: van mobiele betalingen en POS-operaties over de analyse en de rapportering tot het voorraadbeheer en de facturatie. Daarom waren we op zoek naar een softwareleverancier die een totale en geïntegreerde oplossing kon aanreiken. Dover Fueling Solutions leverde de FuelPOS en Crypto-terminal, terwijl TSG verantwoordelijk was voor de installatie en services. ICASA heeft de head- en backoffice (voor brandstof en shop) van het station in ons POS-systeem geïntegreerd, wat het beheer van de stations eenvoudiger, flexibeler en gebruiksvriendelijker maakt. De integratie van onze prijzenlijst – waardoor alle producten op de FuelPOS worden getoond – stelt ons in staat om gemakkelijk nieuwe prijzen toe te voegen of standaardprijzen aan te passen. Dankzij het prijsbeheersysteem worden de brandstofprijswijzigingen centraal beheerd en direct in het juiste formaat gecommuniceerd naar de FuelPOS. Bovendien zorgde ICASA voor een vlekkeloze integratie met SAP. Een van de sterke punten van de ICASA Suite is dat het garant staat voor flexibele en gestroomlijnde processen, die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan nieuwe situaties of veranderende behoeftes. Hierdoor kunnen we onze business optimaliseren en zijn we klaar voor de huidige en toekomstige uitdagingen van de energietransitie.”
 
“Met de ICASA Suite geven we onze klanten veel flexibiliteit in het runnen van hun stations en winkels”, vervolgt Rudi Bollen. “De wetstockregistratie is direct gekoppeld aan de ICASA Suite, waardoor de klant devoorraadniveaus, het prijsbeheer en de transactiedetails voor alle stations kan centraliseren. Wij bieden de mogelijkheid om meerdere wetstockleveranciers, zodat dit het beste past bij hun bedrijfsmodel, niet enkel voor een bepaald station, maar voor het ganse netwerk. Met behulp van de handscanners en de ICASA 
Shop-app, die continu en rechtstreeks in verbinding staat met de ICASA Suite, kan de shopmanager zijn bestellingen, leveringen, voorraden en vervallen producten op een eenvoudige en efficiënte manier beheren.
 
“Op basis van de dagelijkse rapporten en de uitgebreide managementrapportage kunnen we de prestaties en de winstgevendheid van onze stations controleren en analyseren”, besluit Thomas Wellens. “Standaard dashboards met uitgebreide configuratiemogelijkheden bieden een grote toegevoegde waarde om zaken te monitoren, te evalueren en bij te sturen waar nodig waardoor we de volledige wet & dry stock kunnen beheren.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station