Vijfde Duitse LNG-station voor Rolande

rolande_2.jpg

Midden november 2021 opende Rolande, in samenwerking met de Europese tankkaartaanbieder en brandstoffabrikant IDS zijn vijfde Duitse LNG-tankstation in Grasdorf. De locatie ligt in de buurt van enkele autosnel- en rijkswegen, waardoor nu nog veel meer klanten van het aanbod duurzame brandstoffen kunnen genieten. Met zijn tankstations levert Rolande een belangrijke bijdrage aan het huidige LNG-netwerk in Duitsland, dat op dit moment bestaat uit 21 openbare tankstations. Bovendien fungeert Rolande als een belangrijke partner voor transportbedrijven die willen overstappen op LNG of bio-LNG. Dit nieuwe, openbare zelfbedieningstankstation is 7 op 7 en 24 op 24 uur toegankelijk en telt 2 LNG-pompen. Dagelijks kunnen tot 150 voertuigen tanken zonder lange wachttijden. Door de brede in- en uitritten is de site optimaal toegankelijk voor zware vrachtwagens. 
“We zijn erg verheugd met de opening van ons volgende LNG-station in Grasdorf. Het is ons doel om vloeibaar aardgas beschikbaar te maken voor alle vrachtwagens en dat willen we ook verder uitwerken”, zegt Jolon van der Schuit, CEO van LNG-pionier Rolande. “In Duitsland hebben onze klanten al op vijf locaties toegang tot de duurzame en tegelijkertijd zuinige brandstof LNG. We zijn van plan, om onze verkoop- en marketingketen voortdurend uit te breiden en zo een duurzaam aanbod te ontwikkelen voor heel Duitsland. Daarbij letten we in het bijzonder op het duurzaam gebruik van hulpbronnen en het economisch optimaal benutten van LNG.”
In Duitsland wordt het gebruik van CNG en LNG door de staat gesubsidieerd. Vrachtwagens die rijden op gecomprimeerd of vloeibaar aardgas zijn tot 31 december 2023 vrijgesteld van de Duitse tolheffing. Dit levert, per gereden kilometer, een besparing aan tolgelden op tot 18,7 cent.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station