Rolande opent in Lübeck zijn vierde Duitse LNG-station

rolande_lubeck_1.jpg

Een maand nadat Rolande zijn derde Duitse LNG-station in Dortmund opende, werd ook de locatie in Lübeck opgestart. Het station is een samenwerking met IDS-Q8, onderdeel van Kuwait Petroleum. Rolande, de Nederlandse pionier en marktleider op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG), exploiteert reeds samen met IDS-Q8 een station in het Rotterdamse Botlek. In de loop van het jaar wordt de samenwerking verder uitgebreid met stations in Grasdorf en Ziesar. Deze zijn onderdeel van de ambitieuze uitbreidingsagenda van Rolande om nog dit jaar tien LNG-stations in Duitsland te openen. 
“Ons doel is om een Europa-dekkend LNG-netwerk op te zetten”, aldus Jolon van der Schuit, CEO Rolande. “Daarmee dragen we bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 klimaatneutraal te opereren. We denken dat zwaar goederenverkeer dit, onder andere door de inzet van bio-LNG, reeds in 2025 kan bereiken.”
Het tankstation in de Noord-Duitse hanzestad Lübeck ligt aan snelweg A1 en is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen. De capaciteit bedraagt 150 voertuigen per dag, waardoor een snelle tankbeurt zonder lange wachttijden is gegarandeerd.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station